Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна Новини Церква і держава
Церква і держава
4 вересня 2017 р. Військові капелани у домовому храмі Всіх волинських святих ВПБА. Світлина з архіву протоієрея Івана Гуреєва.
Головний капелан відбув у ротацію на Донбас Протоієрей Михайло Бучак, головний військовий капелан єпархії, вкотре поїхав у зону АТО для душпастирського служіння.
5 вересня 2017 р.
31 серпня2017 р. Предстоятель БАПЦ Святослав (Логін). Кадр з відео інформаційної платформи «Схола».
У Жидичинському монастирі побував Предстоятель БАПЦ Очільник Білоруської Автокефальної Православної Церкви Архієпископ Святослав (Логін) під час перебування в чоловічому монастирі Святителя Миколая Чудотворця, що в с. Жидичин Ківерецького деканату, дав інтерв’ю інформаційній платформі «Схола»
1 вересня 2017 р.
29 серпня 2017 р. У Луцьку військові капелани служать панахиду перед фотостендом загиблих героїв. Світлина з архіву протоієрея Михайла Бучака.
Духовенство вшанувало загиблих під Іловайськом З нагоди третьої річниці Іловайської трагедії у деканатах єпархії священнослужителі правили заупокійні літії в пам'ять про полеглих.
29 серпня 2017 р.
23 серпня 2017 р. Грамота Луцької міської ради – митрополитові Луцькому і Волинському Михаїлові. Світлина інформаційної служби єпархії.
Керуючого єпархією відзначено грамотою міськради Митрополит Луцький і Волинський Михаїл одержав нагороду органу самоврядування обласного центру 23 серпня, у День Державного Прапора України.
25 серпня 2017 р.
Фестиваль дзвонового мистецтва в Луцьку З нагоди Дня Незалежності України та дня міста у замку Любарта вкотре провели фестиваль «Благовіст Волині».
25 серпня 2017 р.
24 серпня 2017 р. Освячення пам'ятника героям УПА у селі Полонка. Світлина з сайту volynpost.com.
У Полонці відкрили пам’ятник героям УПА Його встановлено неподалік повстанської криївки у с. Полонка Луцького районного деканату, на місці останнього бою повстанців із енкаведистами 26 травня 1945 р.
25 серпня 2017 р.
24 cерпня 2017 р. Освячення Будинку культури у с. Сьомаки Луцького районного деканату. Світлина з архіву протоієрея Юрія Хлопецького.
Сьомаки: освячено оновлений Будинок культури З нагоди 26-ї річниці Незалежності України у цьому селі Луцького районного деканату урочисто відкрили Будинок культури після ремонту.
25 серпня 2017 р.
24 серпня 2017 р. Спільна молитва за Україну. Світлина інформаційної служби єпархії.
Єпархія відзначає День Незалежності України У Луцьку та інших деканатах священнослужителі та миряни взяли участь у богослужіннях і заходах з нагоди 26-ї річниці головного національного свята.
24 серпня 2017 р.
21 cерпня 2017 р. звітно-виборчі збори ГО «Військові капелани Волині». Світлина інформаційної служби єпархії.
Що зробили за рік військові капелани ГО «Військові капелани Волині» з благословіння митрополита Луцького і Волинського Михаїла, провела в обласному центрі звітно-виборчі збори.
22 серпня 2017 р.
У кафедральному соборі Святої Трійці. Світлина Олександра Більчука.
У луцькому соборі молилися за полонених і політв’язнів За 155-х українських військовополонених та 45 наших політв’язнів, яких утримують окупанти в Криму та РФ, виголошено особливу молитву.
22 серпня 2017 р.
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери