Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниЦерква і державаЄпархія відзначила День гідності та свободи
Новини

Єпархія відзначила День гідності та свободи

21 листопада 2017 р. Вручено відзнаку Президента України «За гуманітарну участь в Антитерористичній операції» протоієрею Михайлу Бучаку. Світлина з архіву священика Того дня, коли Церква відзначає Собор Архістратига Михаїла та iнших небесних сил безплотних, священнослужителі й миряни Волині взяли участь у заходах з нагоди четвертої річниці подій на Майдані.

Зокрема, настоятель Братської парафії Воздвиження хреста Господнього в Луцьку протоієрей Василь Клочак освятив пам’ятну дошку воякам УПА В’ячеславу Новосаду й Антонові Мельничуку. Меморіальний знак розмістили на стіні Луцького медичного коледжу неподалік колишньої ринкової площі, на якій у 1945 році кати НКВС стратили цих повстанців.

На Театральній площі обласного центру перед фотостендом загиблих в АТО і на Майдані відправлено заупокійну літію, яку очолив головний військовий капелан єпархії протоієрей Михайло Бучак. Своїм словом душпастир нагадав, що ми повинні гідно вшанувати тих, хто «освятив нашу волю кров’ю».

Також віце-канцлер і старший капелан єпархії протоієрей Олександр Безкоровайний взяв участь в урочистостях, які відбулися у Волинському академічному обласному муздрамтеатрі імені Т. Г. Шевченка. Під час цього заходу о. Михайлові Бучаку вручено відзнаку Президента України «За гуманітарну участь в Антитерористичній операції».

23 листопада 2017 р. Інші новини за рубриками: Церква і держава, Капеланська служба єпархії, Протоієрей Олександр Безкоровайний, Протоієрей Михайло Бучак, Протоієрей Василь Клочак
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери