Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниСобко Віталій, протоієрейУ Луцьку провели молитву з нагоди Дня журналіста (оновлено)
Новини

У Луцьку провели молитву з нагоди Дня журналіста (оновлено)

Митрополит Луцький і Волинський Михаїл очолив заупокійну літію та подячний молебень у кафедральному соборі Святої Трійці в день професійного свята новинарів.

У богослужінні, яке щороку проводиться на прохання обласної організації Національної спілки журналістів України (НСЖУ), взяли участь голова інформаційно-видавничого центру єпархії протоієрей Віталій Собко, співробітники цього підрозділу консисторії, інше духовенство, представники місцевих світських ЗМІ.

Владика виголосив вітальне слово, в якому, зокрема, побажав твердої руки, щоб нести слово правди до людей. «Це наш сьогодні контрнаступ. Ми йдем в контрнаступ на збайдужіння, йдем в контрнаступ на депресію. Йдем в контрнаступ на ті труднощі, що стоять перед нами. І віримо в перемогу», – підкреслив архієрей, назвавши журналістів володарями слова, покликаними Богом «просвітляти й укріплювати людей, бути помічниками священству».

«Я бажаю, щоб милосердний Господь дав нам успіхів на всіх фронтах, – каже високопреосвященний: – На фронтах несення слова, на фронтах церковних, на фронтах військових». І, захищаючи цілісність держави, слід не забувати про захист людських душ, у чому й полягає, на думку архіпастиря, важлива місія журналіста. Тому й палке побажання: «Будьте тверді в своєму слові. Хай не тремтить ваша рука, пишучи і друкуючи слово. Хай завжди буде тверезий ваш розум і хай ваша праця укріпить мільйони читачів, Ваше слово має велике значення».

Керуючий єпархією вручив дипломи й призи переможцям ІІІ конкурсу православної журналістики, а також благословенні грамоти й церковні відзнаки членам НСЖУ – шеф-редактору всеукраїнського тижневика «Вісник+К» Євгенові Хотимчуку, відповідальному секретареві спілки Степану Шегді та спеціальному кореспондентові «Волинської газети» Володимиру Приходькові.

Наостанок виступив голова обласної організації НСЖУ Михайло Савчак, який висловив удячність високопреосвященному і вручив подяку луцького міського голови о. Віталію «за сумлінну працю, високий професіоналізм, вагомий особистий внесок у розвиток інформаційного простору територіальної громади».

7 червня 2023 р. Інші новини за рубриками: Кафедральний собор Святої Трійці в Луцьку, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл, Протоієрей Віталій Собко
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери