Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Новини

У соборі молилися за новинарів

Світлина інформаційної служби єпархії Перед Днем журналіста в луцькому кафедральному соборі Святої Трійці традиційно відправили заупокійну літію по спочилих представниках цього фаху нашого краю і молебень за здоров’я живих.

Богослужіння очолив митрополит Луцький і Волинський Михаїл. У слові архіпастир зазначив, що хоча сьогодні наші уста закриті масками, проте руки майстрів «швидкого пера» вільні для написання правдивих матеріалів. Та нагадав, що журналістам Господь посилає дар слова, щоби вони завжди об’єктивно висвітлювали події.

Із владикою служили голова інформаційно-видавничого центру єпархії протоієрей Віталій Собко, інше духовенство.

Відбулося вручення нагород переможцям конкурсу православної журналістики. Також високопреосвященний відзначив благословенною грамотою кореспондента «Волинської газети» Володимира Приходька.

До учасників свята звернувся голова обласної організації Національної спілки журналістів України Михайло Савчак, який відзначив ораторське мистецтво керуючого єпархії, назвавши це усною публіцистикою. Михайло Іванович вручив архієрею посвідчення члена НСЖУ.

Насамкінець усіх присутніх новинарів митрополит окропив освяченою водою.

3 червня 2021 р. Інші новини за рубриками: Кафедральний собор Святої Трійці в Луцьку, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл, Протоієрей Віталій Собко
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери