Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниНе чекайте перемоги через інтернет – митрополит Михаїл
Новини

Не чекайте перемоги через інтернет – митрополит Михаїл

Духовного піднесення і радості, добра і всепереможної любові побажав владика Михаїл під час проповіді в кафедральному Свято-Троїцькому соборі під час Божественної літургії на Різдво Христове за старим стилем.

Митрополит Луцький і Волинський закликав «не чекати перемоги в Україні через інтернет», а просити її в щирій молитві, здобувати працею.

Нічого просто так у житті не відбувається, стверджує високопреосвященний. Провину за все, що стається навколо, не треба «перекидати на когось». У цьому є і наша відповідальність: «Ми малі в цьому великому світі, а велике – в малому. Ми дрібні, здається, відносно Господа, але великі, бо кожен із нас – образ і подоба Божа. Закликаю молитися словами: „Господи, дай нам перемогу над нашим супротивником, дай нам здоров’я і можливість перенести випробування, які нам випали“».

Архіпастир зауважив, що людина звикає до всього, навіть до війни. Але, на його думку, цього робити не треба, бо «нам потрібна перемога, і вже дуже швидко». Очільник єпархії нагадує, що в молитві – велика сила: «Вірте – і дасться вам».

Щодо питання, чи варто витримувати традиції святкування в час повномасштабного вторгнення, архієрей зазначив: «У новорічні, йорданські свята, крім радості, гоніть все колядою! У світі все можна перемогти тільки любов'ю. Бог так створив духовний світ, що віддав Сина Свого єдинородного, щоб всякий, хто вірує в Нього … не загинув. Підтримуймо один одного, провідуймо близьких і рідних. Колядуймо – та „запануєм і ми, браття, у своїй сторонці“!»

8 січня 2023 р. Інші новини за рубриками: Кафедральний собор Святої Трійці в Луцьку, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери