Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниРіздвяне богослужіння в соборі за старим стилем
Новини

Різдвяне богослужіння в соборі за старим стилем

З нагоди Різдва Господа Бога і Спаса нашого Ісуса Христа за юліанським календарем у храмах єпархії відбулися урочисті відправи.

У кафедральному соборі Святої Трійці літургію очолив митрополит Луцький і Волинський Михаїл. Напередодні, у Навечір’я (Святвечір), під проводом владики традиційно відбулася всенічна. З високопреосвященним служили декан протоієрей Микола Нецькар та інше духовенство.

Службу Божу транслював «12 канал» у прямому ефірі. Співав архієрейський хор «Оранта» (керівник – заслужений діяч мистецтв України Василь Мойсіюк). Різдвяне послання Митрополита Київського і всієї України Епіфанія виголошено головою інформаційно-видавничого центру єпархії протоієреєм Віталієм Собком.

У вітальному слові керуючий єпархією зазначив, що сьогодні ми прийшли до храму з молитвою і проханням про перемогу. «По вірі вашій воздасться вам», – йдеться у Святому Писанні. Тому чим щиріше попросимо в молитві, тим швидше отримаємо перемогу. Саме з цим бажанням ми прийшли до вертепу. Тому постійно про це варто згадувати в молитві, в праці та підтримці один одного, близких, воїнів. Архіпастир додав, що сьогодні будемо колядою проганяти ворога з нашої землі й запросив вірян до спільних піснеспівів у храмі разом із духовенством.

7 січня 2023 р.
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери