Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниЗеленко Іван, протоієрей20 років тому у Старій Вижівці…
Новини

20 років тому у Старій Вижівці…

З нагоди ювілею парафії Святителя Василія Великого Старої Вижівки газета «Вісті Ковельщини» вмістила статтю про історію та сьогодення цієї громади.

Журналістка Валентина Блінова розповідає, як започатковувалося будівництво першого справді українського за духом православного храму в селищі, подає розповіді тих, хто долучився до цього. Отож, читач може дізнатися, як православні Старої Вижівки, які мали бажання молитися рідною мовою в рідній церкві, змогли здійснити задум побудови тут храму (тоді ще – УПЦ Київського патріархату). Так, першу «цеглинку» в фундамент поклали, зареєструвавши 7 квітня 2003 року статут громади, хоча не було ще ні споруди, ні навіть земельної ділянки для будівництва.

Молилися спочатку в орендованому приміщенні, а потім – навіть у вагончику. Але і справа зведення храму теж не стояла на місці, попри перешкоди недоброзичливців. І в 2016 році у новому величному храмі відбулося перше богослужіння.

Постання цієї святині не обійшлося без справжнього чуда (подробиці можна дізнатися, ознайомившись із публікацією). Також читачі довідаються про служіння теперішнього настоятеля парафії протоієрея Івана Зеленка. До слова, душпастир активно допомагає нашим захисникам іще з початку російсько-української війни в 2014 році. А з початку широкомасштабного вторгнення отець відвідує і найнебезпечніші ділянки фронту. Бійці дуже полюбили цього священника, навіть дали йому своєрідне псевдо – Дзвіночок. Чому? – цікавий читач може довідатися зі статті.

1 червня 2023 р. Інші новини за рубриками: Старовижівський деканат, Протоієрей Іван Зеленко
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери