Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниЗакидальський Андрій, протоієрейУ монастирі відправили зворушливе успенське богослужіння
Новини

У монастирі відправили зворушливе успенське богослужіння

Світлина інформаційної служби єпархії У неділю після Успіння Пресвятої Богородиці в чоловічій обителі Святителя Миколая Чудотворця, що в с. Жидичин Ківерецького деканату, відправили Єрусалимську ранню з чином погребіння плащаниці Пречистої Діви Марії.

Службу очолив митрополит Луцький і Волинський Михаїл. Із ним молилися декан монастирів єпархії та намісник цієї обителі архімандрит Константин (Марченко), благочинні: луцький міський – протоієрей Михайло Онищук, маневицький – протоієрей Андрій Закидальський, інше духовенство.

Відправа проходила у Свято-Миколаївському храмі. Це вже водинадцяте у Жидичині проводять особливу службу на честь Успіння Пресвятої Богородиці. Вона є тривалою і, водночас, дуже змістовною. Значна її частина – виконання псалмів («непорочних») з особливими піснеспівами на прославлення Діви Марії.

У давні часи такий чин відправ був розповсюджений, проте з часом забувся. І лише з ХІХ ст. почав відроджуватися у чернечих обителях.

30 серпня 2021 р. Інші новини за рубриками: Деканат монастирів, Протоієрей Андрій Закидальський, Архімандрит Константин (Марченко), Митрополит Луцький і Волинський Михаїл, Протоієрей Михайло Онищук
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери