Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниЯким Богдан, протоієрейПротоієрей Богдан Яким – про початок воєнного навчального року
Новини

Протоієрей Богдан Яким – про початок воєнного навчального року

Декан Сенкевичівського округу і настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в Сенкевичівці Горохівського деканату (Луцький р-н) спілкувався у черговій телепередачі «Духовна абетка» на «12 каналі».

Людина боїться смерті. А насправді боятися потрібно гріха, через який ми терпимо хвороби, війни, негаразди. Господь посилає нам страждання для спасіння душі.

Про війну дітям треба говорити правду. Переконливо пояснювати, чому тато, брат чи хтось із родини йде захищати Вітчизну. Панотець радить батькам разом із дітьми посилено молитися за воїнів, разом із дітьми йти до церкви. Бо якщо не буде духовної опіки і Божого захисту, то можна стати морально неповносправним. «Навчайте дітей любові!» – закликає душпастир.

Стосовно навчання онлайн варто було докласти батькам, учителям, головам ОТГ зусиль, а десь, можливо, і коштів, щоб учні ходили до школи. Таке можливо було зробити. Наші діти розумні, тільки треба до них правильний підхід, спільний батьків, учителів, духовенства.

Щодо уроків християнської етики: варто цей предмет не прив'язувати до конфесії (його програму складено міжконфесійно), історію ж релігії викладати цікаво, захопливо, щоби школярі з нетерпінням чекали наступного разу.

Цей та всі інші випуски програми «Духовна абетка» – на нашому сайті, у розділі «Відео».

5 вересня 2022 р. Інші новини за рубриками: Митрополит Луцький і Волинський Михаїл, Протоієрей Богдан Яким
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери