Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниВронський Олександр, священикВизнання Елладської церкви: як реагують волиняни
Новини

Визнання Елладської церкви: як реагують волиняни

У нашій єпархії уважно стежать за історичними церковними подіями й, по можливості, беруть у них участь.

Зокрема, протоієрей Олександр Вронський, настоятель луцької парафії Преподобного Іова Почаївського та військовий капелан, побував на Божественній літургії в м. Салоніки. Під час цієї відправи, яку служили Вселенський Патріарх Варфоломій і Архієпископ Афінський та всієї Еллади Єроним, уперше в Греції пом’янули Митрополита Київського і всієї України Епіфанія. Предстоятель Константинопольської церкви подякував очільникові Елладської за те, що вніс ім’я владики Епіфанія в диптих (спеціальний список), завершивши таким чином визнання автокефалії Православної церкви України.

Як відомо, Російська церква очікувано негативно відреагувала на рішення грецького архієрейського собору, запровадивши так звані персональні санкції до тих його членів, які підтримали ПЦУ.

Головний редактор радіостудії «Благо» Волинської єпархії протоієрей Віктор Пушко з цього приводу висловив свою думку у «Фейсбуці». Душпастир зазначив, що в Греції, на територіях єпархій, митрополити яких уже співслужили або підтримали ПЦУ, знаходяться великі святині – мощі апостола Андрія Первозваного, святих Феодора Стратилата, Димитрія Солунського, Григорія Нисського, Григорія Палами, Євфимія Нового, Феодори Мироточивої, реліквії древнього монастиря Панагія Довра, ікона Богоматері «Панагія Сумела» тощо. «Судячи з усього, – робить висновок о. Віктор, – молитись там тепер своїм вірним Московський патріархат не благословляє (читай – не дозволяє). І список цей буде поширюватись».

Сподіваємося, визнання Еллади посприяє тому, що в Україні священнослужителі і миряни активніше покидатимуть МП, церкву агресора, і возз’єднуватимуться з Православною церквою України.


20 жовтня 2019 р.
Інші новини за рубриками: Священик Олександр Вронський, Протоієрей Віктор Пушко
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери