Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниЦерква і державаМитрополит Михаїл – на ракетні удари: даймо відповідь християн-патріотів
Новини

Митрополит Михаїл – на ракетні удари: даймо відповідь християн-патріотів

Керуючий єпархією звертається до священнослужителів та парафіян із приводу масованих ракетних атак окупанта цими днями.

І на передовій, і в глибокому тилу можуть відбуватися різні воєнні дії. Часто ворог має на меті не лише знищити наших захисників, техніку, інфраструктуру, а й посіяти паніку, дезорганізувати, зломити наш дух, аби ми впустили страх у серце, зазначає архієрей.

Як же слід поводитися при цьому віруючій людині? Ми не повинні мати боязні перед окупантами і їхніми злодіяннями. Віруюча людина має тільки страх Божий. Православний християнин повинен також «віддавати кесарю кесареве», що зараз насамперед означає виконувати всі вимоги нашої державної влади. Якщо нам сповіщають, що під час повітряної тривоги потрібно ховатися, – треба так і робити, якщо закликають ощадити електроенергію – маємо так і чинити.

Коли ж небезпеки обстрілів нема, приступаймо до роботи. Це найкращий засіб проти депресії, надмірних переживань, котрі тільки шкодять. Не цікавтеся безперестанними змінами поточних новин, особливо тими, що не стосуються безпосередньо нас. Довіряймо лише офіційним зведенням вістей, а не всіляким неперевіреним чуткам і домислам.

«Ми сьогодні дамо гідну відповідь ракетним ударам своєю сумлінною працею, своїм патріотичним стоянням, участю у волонтерстві, відгукуючись на всі запити наших воїнів. Але в першу чергу за них треба молитися, про них турбуватися, давати знати, що їх люблять, що їх чекають усіх. І так ми досягнемо перемоги. Перемога обов'язково буде за ними! Але ми хочемо, щоб вона не просто настала, а меншою кількістю загиблих, і щоб прискорити її завершення», – каже високопреосвященний.

11 жовтня 2022 р.
Інші новини за рубриками: Церква і держава
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери