Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниЦерква і державаВерховна Рада нагородила луцького капелана
Новини

Верховна Рада нагородила луцького капелана

Протоієрей Олександр Вронський одержав грамоту і нагрудний знак ВРУ «За заслуги перед Українським народом».

У 12-ту неділю після П’ятдесятниці до храму Преподобного Іова Почаївського (бульв. Дружби народів, 16, р-н ДПЗ) завітала народний депутат України Ірина Констанкевич. Наприкінці Божественної літургії від імені голови парламенту Руслана Стефанчука політик подякувала настоятелеві цього Божого дому за щоденне душпастирське, волонтерське та капеланське служіння, вручивши йому відзнаку. «Ця праця потрібна не лише в мирний час, але і в час війни», – зазначила депутат.

Панотець подякував і наголосив, що це нагорода не тільки його, а й усіх парафіян, волонтерів, капеланів, воїнів. «Нехай вас Господь благословить і надихає нас у боротьбі», – сказав священник.

Отець Олександр – настоятель Іовопочаївської парафії, заступник голови ГО «Військові капелани Волині», капелан батальйону спецпризначення «Січ» та 204-ї Севастопольської бригади тактичної авіації ім. Олександра Покришкіна. За добровільне забезпечення проведення антитерористичної операції в Донецькій та Луганській областях нагороджений відзнакою Президента України. Під час епідемії коронавірусу забезпечував лучан, які опинилися в скруті, продуктовими наборами. Тепер, у воєнний час, допомагає воїнам гуманітарною місією.

6 вересня 2022 р.
Інші новини за рубриками: Церква і держава, Священик Олександр Вронський
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери