Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниЦерква і державаВшанували пам'ять жертв голодоморів
Новини

Вшанували пам'ять жертв голодоморів

27 листопада 2021 р. Заупокійна літія по жертвах голодоморів. Світлина інформаційної служби єпархії.

З нагоди Дня пам’яті жертв голодоморів в обласному центрі та деканатах відбулися поминальні заходи й богослужіння.

Зокрема, в Луцьку заупокійну відправу біля пам’ятного знака Жертвам політичних репресій, що на Замковій площі, очолив митрополит Луцький і Волинський Михаїл. Згадали також і волинян, які рятували біженців зі Сходу в голод 1947 року: на території Хрестовоздвиженського храму знаходиться меморіальний знак милосердю наших краян.

У слові архієрей нагадав, що кожної осені ми приходимо на цю площу згадати тих, хто був знищений жорстокою системою. У минулому столітті навчали марксизму-ленінізму, і саме ця ідеологія мала на меті зробити всіх однаковими, а неугодних – знищити. Тому сьогодні ми молимося за наших прадідів, яких мордували голодом та тюрмами, зазначив митрополит Михаїл.

Сьогодні ми всі – різні, але нас об’єднує любов. Любов до Батьківщини, до Бога і до ближнього. Саме тому сьогодні ми вшановуємо винищених голодоморами, пам’ятаємо і молимося за них, наголосив владика.

В акції взяли участь: канцлер єпархії протоієрей Микола Цап, луцький декан протоієрей Михайло Онищук, духовенство міста та інших конфесій, представники влади і громадськості.

27 листопада 2021 р. Інші новини за рубриками: Церква і держава, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери