Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниЦерква і державаКапелани долучились до акції на підтримку нацгвардійця
Новини

Капелани долучились до акції на підтримку нацгвардійця

27 грудня 2019 р. Капелани пишуть листа Віталію Марківу. Світлина з архіву протоієрея Михайла Бучака.

Військові священники з благословіння митрополита Луцького і Волинського Михаїла долучились до всеукраїнського флешмобу «Напиши листа Марківу».

Як розповів головний військовий капелан єпархії протоієрей Михайло Бучак, в акції на підтримку незаконно ув’язненого в Італії нацгвардійця Віталія Марківа, що відбулась у Волинській обласній бібліотеці для юнацтва, взяли участь кілька душпастирів, нацгвардійці, поліцейські, учасники бойових дій, активісти.

Після молитви капелани почали писати листа, який разом з іншими буде відправлено до бранця в Італію. Священник Сергій Лівончук зазначив, що потрібно привертати увагу громадськості не лише до одного гвардійця, але й до всіх поневолених.

Віталій Марків – військовослужбовець батальйону оперативного призначення ім. Генерала Сергія Кульчицького. Родом з Тернопільщини, деякий час проживав в Італії. Прибув до України під час Євромайдану. У 2017-му повернувся в Італію. Затриманий в аеропорту Болоньї в червні цього року.

29 грудня 2019 р.
Інші новини за рубриками: Церква і держава, Капеланська служба єпархії, Протоієрей Віталій Антонюк, Протоієрей Михайло Бучак, Священик Сергій Лівончук
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери