Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниЦерква і державаВідбулася чергова поїздка капеланів на Донбас
Новини

Відбулася чергова поїздка капеланів на Донбас

7 листопада 2019 р. Волинські капелани на Донбасі. Світлина з архіву протоієрея Андрія Мовчанюка

Військові священники та волонтери Луцького районного деканату з благословіння митрополита Луцького і Волинського Михаїла побували в зоні проведення операції Об’єднаних Сил.

Декан протоієрей Володимир Присяжнюк, протоієреї Валерій Владика, Іван Гуреєв, Андрій Мовчанюк, Роман Нестер та священник Сергій Мельничук відвідали бійців Збройних сил України в містах Авдіївка, Волноваха, Гранітне, Красногорівка та Мар'їнка, що на Донеччині.

Військовикам передано медичне спорядження, іншу гуманітарну допомогу. А школярі переказали виготовлені власноруч сувеніри. Учні села Романів Луцького району взяли участь у телемості Луцьк–Мар'їнка: діти спілкувалися між собою через скайп і запросили юних донеччан у гості.

Душпастирі також відвідали місце трагічної загибелі пасажирів автобуса Златоустівка–Донецьк, обстріляного у 2015 році, й молитовно вшанували убієнних.

Цього разу до наших капеланів долучився єпископ Ужгородський та Закарпатський Варсонофій, який із капеланською місією провідав військовослужбовців 128-ї ОГШБ із Закарпаття, що нині виконують ратний труд на Донеччині.

Було відправлено Божественну літургію у храмі Святителя і чудотворця Миколая в м. Волноваха, настоятелем якого є волинянин ігумен Макарій (Дядюсь). Із подячним словом звернувся до громади о. Володимир Присяжнюк. Він говорив про любов, яка спонукає приїжджати і творити добрі справи. Це можуть бути прості на вигляд речі, але виконані з душевною теплотою. Побажав, щоб цим почуттям наповнювались наші серця, а отцеві настоятелю – підтримки від парафіян.

Церкву побудовано на честь бійців 51-ї окремої механізованої бригади, які загинули на цьому місці.

12 листопада 2019 р.
Інші новини за рубриками: Церква і держава, Капеланська служба єпархії
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери