Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниЦерква і державаПом'янули загиблих під Крутами
Новини

Пом'янули загиблих під Крутами

29 січня 2019 р.  Заупокійна літія по загиблих перед пам’ятним хрестом на вул. Героїв Крут. Світлина інформаційної служби єпархії З нагоди чергової річниці бою біля станції Крути у деканатах єпархії відбулися богослужіння та заходи.

Зокрема, в обласному центрі митрополит Луцький і Волинський Михаїл очолив заупокійну літію по загиблих перед пам’ятним хрестом на вул. Героїв Крут (район Дубнівської).

У слові архієрей назвав учинок юнаків неоціненною жертвою заради української незалежності. Тому ми сьогодні й згадуємо полеглих, аби пам’ять про них жила вічно й була прикладом любові до Батьківщини для майбутніх поколінь.

У молитві взяли участь міський декан протоієрей Михайло Онищук, інше місцеве духовенство, єпископ УГКЦ Йосафат (Говера), представники влади та громадськості, вихованці правничого ліцею, небайдужі лучани.

Бій, який відбувся 29 січня 1918 р. біля залізничної станції Крути неподалік Києва між чотирма тисячами червоногвардійців та чотирмастами студентами, гімназистами й козаками, дозволив затримати ворога на чотири дні. Це дало змогу укласти мир між урядом Української Народної Республіки і державами Четверного союзу. Юні патріоти гідно трималися в нерівному бою, захищаючи українську державність.

30 січня 2019 р. Інші новини за рубриками: Церква і держава, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери