Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниЦерква і державаВладика Михаїл: Треба дозріти до перемоги, інакше війна триватиме
Новини

Владика Михаїл: Треба дозріти до перемоги, інакше війна триватиме

28 листопада 2018 р. Чин похорону загиблого військовослужбовця Віктора Лахая. Світлина інформаційної служби єпархії В обласному центрі відправили чин похорону загиблого бійця Віктора Лахая. Богослужіння очолив митрополит Луцький і Волинський Михаїл.

Виголошуючи проповідь, високопреосвященний закликав присутніх задуматися, чому п’ятий рік іде війна. Чи залежить це від нас, нашого ставлення до неї, поведінки? Очевидно, нам необхідно усвідомити, що хочемо не миру, а перемоги. «Війна й далі буде точитися, поки ми не дозріємо до перемоги», – наголошує архіпастир. Адже буде наша перемога – буде й мир.

Для того, аби кропролиття закінчилося, треба народові єднатися. Незалежно від приналежності до партії, кольору шкіри, інших ознак, слід стояти разом за нашу свободу.

Ми повинні чинити внутрішній супротив гріху, який у нас живе, – рабству. Керуючий єпархією нагадав, що саме з метою знищення рабської свідомості Мойсей так довго водив євреїв пустелею на шляху до Землі обітованої.

Під час відспівування в кафедральному соборі Святої Трійці з владикою служили декан протоієрей Микола Нецькар, соборне духовенство, капелани.

Після цього відбулася громадянська панахида на Театральному майдані міста, а також піша хода просп. Волі до храму Холмської ікони Богоматері. Звідти тіло бійця повезли на міське кладовище поблизу с. Гаразджа для погребіння.

Віктор Лахай народився у с. Велика Глуша Любешівскього району. Пізніше переїхав до Луцька. Загинув Віктор у віці 41 рік під час обстрілу взводного опорного пункту в с. Катеринівка Попаснянського району Луганської області.

28 листопада 2018 р.
Інші новини за рубриками: Церква і держава, Кафедральний собор Святої Трійці в Луцьку, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери