Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниЦерква і державаОчільник області зустрівся з православними ієрархами краю
Новини

Очільник області зустрівся з православними ієрархами краю

Митрополит Луцький і Волинський Михаїл взяв участь в обговоренні питань співпраці та створення єдиної помісної Церкви, ініційованому головою Волинської ОДА Олександром Савченком.

Зокрема, Олександр Ілліч закликав керуючих єпархіями УПЦ КП та УПЦ (МП) докласти максимум зусиль, аби Волинь стала «зразковою в моральних цінностях».

У свою чергу владика Михаїл запевнив: «У нас немає великих протистоянь між конфесіями. Люди вчаться чути та розуміти те, що Україна потребує єдиної помісної Церкви. Православні повинні шукати те, що об`єднує. І цього таки більше. А Ваше, Олександре Іллічу, бажання зберегти мир спонукає нас більше працювати над просвітництвом мирян».

Окрім того, архієрей звернувся до очільника області з питаннями, які сьогодні турбують Церкву. «Ми мало віддаємо Богу. Ніяк не можемо домогтися простих речей: аби екзамени студентам не призначали у великі релігійні свята, щоб вони мали змогу помолитися; щоб звітні концерти не проводили в піст; щоб ринки та великі супермаркети не працювали в неділю. Те, що ми сьогодні тут усі разом сидимо та розмовляємо, – це означає, що хочемо бачити Україну однаковою: мирною, заможною та духовною», – наголосив керуючий єпархією.

О. Савченко погодився з думкою, що вихідні варто присвячувати Господу, й пообіцяв посприяти у вирішенні цих питань.

11 жовтня 2018 р.
Інші новини за рубриками: Міжконфесійні контакти, Церква і держава, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери