Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниЦерква і державаУ Луцьку помолилися за жертв терору
Новини

У Луцьку помолилися за жертв терору

18 травня 2018 р. Панахина на Замковій площі. Світлина з сайта Volynnews.com У День пам’яті жертв політичних репресій віце-канцлер та старший капелан єпархії протоієрей Олександр Безкоровайний відслужив заупокійну літію по загиблих перед пам’ятним знаком, що на Замковій площі міста.

Після молитви отець Олександр звернувся до присутніх із закликом пам’ятати ті події й берегти свою державу. Душпастир наголосив, що, зокрема, в часи Великого терору загинуло чимало представників духовенства, науковців, письменників, інших людей, які просто вірили і любили Україну. «Сьогоднішня молитва має велике значення для тих, кого з нами немає, за упокій їхніх душ, за їхній спомин», – наголосив священик.

Також із нагоди Дня пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу під час цієї жалобної акції згадали й про насильно виселених у 1944 р. кримських татар та інших народів півострова.

Після панахиди представники влади та громадськості, репресовані, небайдужі лучани поклали квіти до пам’ятного знака «Жертвам політичних репресій».

Поминальні богослужіння правили і в інших деканатх єпархії. Зокрема, в с. Прилуцьке Ківерецького деканату молитовно вшанували Степана Мазурця, голову проводу молодіжної гілки ОУН, якого було закатовано в Луцькій тюрмі радянськими «визволителями» в 1941 р. Заупокійну літію очолив настоятель місцевої парафії протоієрей Василь Мураль.

20 травня 2018 р.
Інші новини за рубриками: Церква і держава, Капеланська служба єпархії, Протоієрей Олександр Безкоровайний
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери