Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниЦап Микола, протоієрейДуховенство єпархії на спільній молитві зі Вселенським Патріархом
Новини

Духовенство єпархії на спільній молитві зі Вселенським Патріархом

22 серпня 2021 р. У Києві. Світлиниа інформаційної служби єпаріхї.

22 серпня, у 9-ту неділю після П'ятдесятниці, на території Софійського собору в Києві служили Божественну літургію просто неба, яку правили Предстоятель Вселенського Патріархату разом із єпископатом Православної церкви України.

У богослужінні взяли участь предстоятель Православної Церкви України митрополит Київський і всієї України Епіфаній, екзарх Вселенського Патріархату в Україні єпископ Команський Михаїл, гості з Греції, духовенство Православної Церкви України, представники влади та інші високоповажні гості. Разом молились митрополит Луцький і Волинський Михаїл, канцлер єпархії протоієрей Микола Цап, інше духовенство нашої єпархії та чисельні віряни.

Після Богослужіння на Софіївській площі духовенство єпархії разом із митрополитом заспівали гімн нашого краю «Волинь моя».Потім панотці відвідали монастир Феодора Тирона, в церкві якого знаходиться родинна усипальниця волинських князів.

Напередодні, вранці 21 серпня, у Михайлівському Золотоверхому соборі відбулась урочиста зустріч і подячна молитва (доксологія) Його Всесвятості з нагоди прибуття до України. Богослужіння проводилось українською і грецькою мовами.

А ввечері наш архієрей взяв участь у вечірній відправі в Андріївській церкві, як ставропігії Вселенського Патріархату.

23 серпня 2021 р. Інші новини за рубриками: Єпархія, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл, Протоієрей Микола Цап
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери