Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниЦап Микола, протоієрейЯк єпархія відзначила Покрову Пресвятої Богородиці
Новини

Як єпархія відзначила Покрову Пресвятої Богородиці

14 жовтня 2018 р. Під час молитви на Софіївському майдані у Києві.

14 жовтня у храмах пройшли урочисті Богослужіння. Духовенство та миряни взяли також участь у низці заходів з нагоди Дня захисника України, Дня українського козацтва та 76-ї річниці створення УПА.

Напередодні митрополит Луцький і Волинський Михаїл очолив у кафедральному соборі Святої Трійці Божественну Літургію та молебень за нашу країну, її воїнство. З владикою молилися: канцлер єпархії протоієрей Микола Цап, ректор Волинської православної богословської академії протоієрей Володимир Вакін, декани, намісники й намісниці монастирів, інше духовенство, викладачі та студенти ВПБА, миряни. У відправі взяли участь голова ОДА Олександр Савченко, секретар міської ради, виконувач повноважень луцького міського голови Григорій Пустовіт, інші представники влади.

Після цього учасники Богослужіння хресним ходом прийшли до фотостенду загиблих героїв на Театральному майдані, де було відслужено заупокійну літію. Молитовно вшанували полеглих героїв АТО (ООС) й на цвинтарі обласного центру, що біля с. Гаразджа. На Алеї почесних поховань правили настоятель храму Воскресіння Христового священик Ярослав Черенюк спільно з військовими капеланами.

У день Покрови владика на запрошення Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета перебував у столиці, взявши участь у Божественній Літургії та загальноукраїнській молитві на Софіївському майдані. До подячного молебню за благодіяння, які Бог подає Україні та її Православній Церкві, зокрема долучилися Президент України Петро Порошенко, представники різних християнських конфесій. На цьому торжестві побували й військові священики Волині на чолі з головним капеланом нашої єпархії протоієреєм Михайлом Бучаком.

У Луцьку з нагоди празника відбулась посвята нових учнів обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою ім. Героїв Небесної сотні. Ліцеїстів окропив освяченою водою священик Євген Маласпіна.

Із багатьох покровських подій виокремимо ще такі. Героїв, які полягли за нашу незалежність, ушанували в с. Запілля (урочище Обрізки) Ратнівського деканату. Про це повідомила у «Фейсбуці» Анастасія Павлович, голова Велимчанської сільради. Заупокійну літію відслужив декан протоієрей Роман Бодак спільно зі старовижівським благочинним Іваном Зеленком та іншим духовенством.

А протоієрей Василь Клочак, настоятель луцької Братської парафії Воздвиження хреста Господнього, повідомив, що цього дня вихованцями її недільної школи організовано виставку картин на релігійну тематику, яка експонувалася в церкві.

15 жовтня 2018 р. Інші новини за рубриками: Мистецтво, Церква і держава, Єпархія, Протоієрей Роман Бодак, Протоієрей Михайло Бучак, Протоієрей Володимир Вакін, Протоієрей Іван Зеленко, Протоієрей Василь Клочак, Священик Євген Маласпіна, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл, Протоієрей Микола Цап, Священик Ярослав Черенюк
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери