Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниЦап Микола, протоієрейЄпархія відзначила день ангела владики Михаїла
Новини

Єпархія відзначила день ангела владики Михаїла

13 жовтня 2018 р. Вітання митрополита Михаїла з днем ангела. Світлина інформаційної служби єпархії 13 жовтня, в день святителя Михаїла, першого митрополита Київського і всієї Русі, у кафедральному соборі Святої Трійці відправили Божественну Літургію з нагоди дня ангела митрополита Луцького і Волинського Михаїла.

Із керуючим єпархією молилися: канцлер єпархії протоієрей Микола Цап, ректор Волинської православної богословської академії протоієрей Володимир Вакін, декани, намісники й намісниці монастирів, інше духовенство, викладачі та студенти ВПБА, миряни.

На завершення Відправи о. Микола від імені духовенства й вірних виголосив вітальний адрес, відзначивши, що тезоіменинник є справжнім духовним керманичем та наставником, який має чимало здобутків для Церкви Христової. «За роки Вашого архіпастирського служіння на Волині Київський Патріархат збільшився на 142 релігійні громади. Вами особисто освячено 106 нових храмів», – підкреслив канцлер.

У відповідь митрополит Михаїл подякував за теплі слова та можливість разом помолитися в цей день, коли ми усі розділяємо радість єднання зі Вселенським Православ’ям.

Також високопреосвященного привітали представники влади – голова ОДА Олександр Савченко та секретар міської ради, виконувач повноважень луцького міського голови Григорій Пустовіт.

Святитель Михаїл, який є небесним покровителем керуючого нашої єпархії, був першим Предстоятелем Православної Церкви в нашій країні від Володимирового хрещення Київської Русі. Існує переказ, що у 988 році з Царгорода князь Володимир повернувся із цим Божим угодником.
14 жовтня 2018 р. Інші новини за рубриками: Єпархія, Кафедральний собор Святої Трійці в Луцьку, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл, Протоієрей Микола Цап
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери