Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниЦап Микола, протоієрейУ Волинській православній богословській академії – випуск
Новини

У Волинській православній богословській академії – випуск

19 червня 2018 р. Випуск ВПБА. Світлина інформаційної служби єпархії.

Із нагоди вручення дипломів бакалаврів, магістрів богословського факультету та керівників церковного хору регентського факультету ВПБА відбулись урочисті Богослужіння та захід. Про це повідомив сайт Vpba.org.

Свято розпочалося Божественною Літургією в кафедральному соборі Святої Трійці, яку очолив митрополит Луцький і Волинський Михаїл. Із ним служили канцлер єпархії протоієрей Микола Цап, ректор академії протоієрей Володимир Вакін, інше духовенство. Після Служби Божої відправлено подячний молебень.

Урочистості продовжилися в актовому залі ВПБА. Із вітальним словом звернувся отець ректор, який побажав випускникам успішно трудитися на благо Церкви.

За заслуги в отриманні ліцензії на провадження освітньої діяльності у сфері вищої освіти МОН України, за сприяння Синодального управління у справах духовної освіти та згідно з указом Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета, владика Михаїл нагородив орденом Святих Кирила і Мефодія: ректора о. Володимира, проректора протоієрея Ігоря Скибу, декана богословського факультету протоієрея Василя Лозовицького та медаллю святих Кирила і Мефодія – секретаря вченої ради протоієрея Владислава Фульмеса. З нагоди 15-річчя викладання у духовній школі владика нагородив старшого викладача кафедри церковно-історичних та гуманітарних дисциплін Мілу Хоміч.

Високопреосвященний вручив випускникам дипломи та відзнаки з персональним номером. Архієрей побажав, аби у їхніх серцях усе глибше вкорінювалася віра в Ісуса Христа, щоби майбутні душпастирі впевнено йшли своєю дорогою й виконували свою основну місію – спасіння людських душ.

19 червня 2018 р. Інші новини за рубриками: Діти і молодь, Волинська православна богословська академія, Протоієрей Володимир Вакін, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл, Протоієрей Микола Цап
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери