Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниЦап Микола, протоієрейУ Луцьку відзначили день народження керуючого єпархією
Новини

У Луцьку відзначили день народження керуючого єпархією

10 травня 2018 р. В кафедральному соборі. Світлина інформаційної служби єпархії Митрополит Луцький і Волинський Михаїл з нагоди свого 52-річчя очолив Божественну Літургію і подячний молебень у кафедральному соборі Святої Трійці.

За Богослужінням із владикою молилися: канцлер єпархії протоієрей Микола Цап, ректор Волинської православної богословської академії протоієрей Володимир Вакін, декани та намісники монастирів, інше духовенство єпархії. У Богослужінні взяли участь військові капелани, намісниці монастирів нашого краю, викладачі та вихованці ВПБА, миряни. Співав архієрейський хор «Оранта».

Високопреосвященний вручив чергові священичі нагороди кільком клірикам єпархії.

Від священнослужителів та мирян вітальне слово промовив канцлер. Він відзначив «неоціненний вклад» архієрея у становлення в Україні єдиної помісної Православної Церкви, нагадавши основні здобутки митрополита Михаїла на волинській кафедрі.

«В архіпастирському служінні Ви звертаєте велику увагу на церковну дисципліну, належне звершення Богослужінь, виголошення проповідей, будівництво та упорядкування храмів і територій навколо них. – наголосив душпастир. – Серед усього згаданого важливим для Вас залишаються монастирі і відродження чернечого життя».

За словами о. Миколи, владика найбільше уваги приділяє духовній школі – Волинській православній богословській академії, «яка в останні роки зробила певний поступ у розвитку і продовжує покращувати свій науковий і виховний рівень». Також архірей надихає і благословляє священиків на капеланське служіння серед українських воїнів, додав канцлер.

Після цього з привітанням звернулися: головний військовий капелан єпархії протоієрей Михайло Бучак, голова ГО «Спілка воїнів АТО Волині» Олександр Серватович та голова Центру допомоги учасникам АТО Ярослав Мудрик.

Подякувавши за теплі слова, іменинник зазначив, що день народження – це лише причина вкотре зібратися і згадати про когось. Господь дав нам такі дні, особливо для тих, хто зовсім поглинутий у життєву суєту, аби вони звертали увагу на близьких людей. Адже й справді – за щоденними справами ми обділяємо любов’ю багатьох, хто нас оточує. Архієрей висловив упевненість, що його день народження і є приводом зібратися для спілкування близьких по духу.

Народився митрополит Михаїл 9 травня, але оскільки духовенство 8-го й 9-го брало участь у поминальних заходах до Дня пам’яті та примирення, святкування традиційно провели 10 травня.

10 травня 2018 р. Інші новини за рубриками: Єпархія, Кафедральний собор Святої Трійці в Луцьку, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл, Протоієрей Микола Цап
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери