Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниЦап Микола, протоієрейОбласний центр на Миколая
Новини

Обласний центр на Миколая

19 грудня 2017 р. Церква Святителя Миколая Чудотворця в Луцьку. Світлина інформаційної служби єпархії

У день особливого вшанування святителя Миколая, архієпископа Мирлікійського, чудотворця в Луцьку відбулися святкові Богослужіння та заходи.

У храмі на честь цього угодника Божого (просп. Відродження, 46) митрополит Луцький і Волинський Михаїл очолив урочисту Літургію. Із владикою служили: канцлер єпархії протоієрей Микола Цап, міський декан протоієрей Михайло Онищук, настоятель парафії протоієрей Микола Гой, духовенство кафедрального собору Святої Трійці, луцьких міського та районного деканатів. Після Служби архієрей вручив церковну нагороду Ірині Хмілевській за активну участь у житті парафії.

Цього дня відбулось урочисте відкриття нового приміщення міськрайонного суду (вул. Конякіна, 3). На ньому архієрей зауважив: символічно, що входимо сюди «спільно зі святим Миколаєм, який допомагав нужденним та відстоював правду». Тому високопреосвященний побажав усім, хто працюватиме в цьому будинку, аби вони чинили, як мудрий Соломон, не маючи на душі ні краплі докору за те, що щось зробили «не так».

Увечері ж традиційно запалювали головну ялинку Луцька. На Театральній площі владика привітав усіх зі святом, наголосивши: Миколай не просто творить чудеса, а своїм прикладом закликає нас до благих діянь. Окрім того, зазначив: «Ушановуючи покровителя нашого міста, ми запалюємо вогні на ялинці, які символізують нашу віру в Бога, у те, що Він благословить нам наступаючий рік».

20 грудня 2017 р. Інші новини за рубриками: Церква і держава, Луцький міський деканат, Протоієрей Микола Гой, Протоієрей Микола Лазука, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл, Протоієрей Михайло Онищук, Протоієрей Микола Цап
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери