Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниЦап Микола, протоієрейЄпархія вшанувала пам’ять жертв голодоморів (додано фотосесію і відео)
Новини

Єпархія вшанувала пам’ять жертв голодоморів (додано фотосесію і відео)

25 листопада 2017 р. Поминальні богослужіння та заходи з нагоди Дня вшанування пам’яті жертв голодоморів. Світлина інформаційної служби єпархії Із нагоди Дня пам’яті жертв голодоморів в обласному центрі та в деканатах відбулися поминальні богослужіння та заходи.

Зокрема, 25 листопада, як і щороку, пройшла хресна хода від кафедрального собору Святої Трійці на Замкову площу. Дорогою для молитовного спомину зупинилися біля меморіального знака волинянам, які рятували біженців зі Сходу в голод 1947 року (територія Хрестовоздвиженського храму). Біля пам’ятника жертвам політичних репресій відслужили заупокійну літію по загиблих. Її очолив митрополит Луцький і Волинський Михаїл.

У слові архіпастир зазначив, що ми згадуємо замучених голодом, бо Церква закликає пам’ятати про своїх рідних та молитися за них, щоб вони потрапили у Царство Небесне. «Сьогодні – день пам’яті, який закликає до молитви і висвітлювання правди про Голодомор. Держава визначила свою позицію законами, але якщо закон не записаний на серці, то він не буде виконаний», – додав владика.

Наостанок архієрей побажав, щоб «Господь укріпив нас великою любов’ю до своєї землі, аби ми не дали в черговий раз прийти недругам, які б нас знову нищили».

Потім лучани вшанували загиблих хвилиною мовчання, після якої в рамках всеукраїнської акції «Запали свічку» лампадами виклали хрест.

В акції взяли участь: канцлер єпархії протоієрей Микола Цап, луцький міський декан протоієрей Михайло Онищук, намісник Братського Хрестовоздвиженського монастиря ієромонах Никодим (Смілий), інше соборне і міське духовенство, викладачі та студенти Волинської православної богословської академії, голова ОДА Володимир Гунчик, секретар Луцької міської ради Григорій Пустовіт, громадськість.

Подібні заходи відбулись і в інших благочиннях єпархії.

26 листопада 2017 р. Інші новини за рубриками: Церква і держава, Волинська православна богословська академія, Деканат монастирів, Кафедральний собор Святої Трійці в Луцьку, Луцький міський деканат, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл, Ієромонах Никодим (Смілий), Протоієрей Михайло Онищук, Протоієрей Микола Цап
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери