Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниСидор Андрій, протоієрейХрам у Мар’янівці збагатився новим іконостасом (оновлено)
Новини

Храм у Мар’янівці збагатився новим іконостасом (оновлено)

Митрополит Луцький і Волинський Михаїл звершив чин освячення нового іконостаса в церкві Апостолів Петра й Павла цього селища Горохівського деканату під час престольного свята.

За освятою та Божественною літургією разом із високопреосвященним молилися: декан протоієрей Андрій Сидор, настоятель священник Віталій Куць, інше духовенство, місцеве та зі Львівської єпархії.

Привітавши з престольним святом, владика у проповіді зазначив, що Ісус Христос прийшов у цей світ, щоб нам дарувати життя вічне.

Хочеш пізнати світ, пізнай себе, говорить владика. Полюбити спочатку варто себе, а тоді й ближніх. А починати треба з простого: зробити дорогу, щоб зручно було добиратися до найближчого населеного пункту, обрати владу, яка буде турбуватися про людей. Хочеш змінити світ – змінися сам. Хочеш, щоб було тобі добре, – створюй це «добре» сам. Це – закон справедливості. Якби Бог не був справедливим, не існували б Його заповіді життя. Добра хочеш – зроби його тут. Хочеш бути щасливим – ставай тут. Хочеш, щоб у сім’ї було добре, – зроби сам. Ніхто за тебе нічого не зробить. Бог створює умови, дає силу, можливість. Наскільки користуєшся цим – настільки це тобі дасться. Хочеш, щоб було добро, клич його.

Далі керуючий єпархією нагадав, щоб ми пам’ятали, коли вшановуються наші українські святині, зокрема, 13 липня – ікони Божої Матері «Волинська».

Чергову церковну нагороду архієрей вручив настоятелеві, інші відзнаки – активним парафіянам, зокрема й автору іконостаса Богданові Гончаруку.

Мар’янівку засновано у XVIII ст. як польську колонію Мусін. У 1921 р. вона отримала статус села, а за радянських часів – селища.

13 липня 2022 р. Інші новини за рубриками: Горохівський деканат, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл, Протоієрей Андрій Сидор
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери