Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниСидор Андрій, протоієрейГорохів: владика Михаїл привітав декана
Новини

Горохів: владика Михаїл привітав декана

Світлина інформаційної служби єпархії У неділю 7-му після Пасхи митрополит Луцький і Волинський Михаїл відвідав парафію Вознесіння Господнього в цьому місті й очолив Божественну літургію.

З високопреосвященним молилися: декан і настоятель храму протоієрей Андрій Сидор, духовенство місцеве та з Київської єпархії, міський голова Віктор Годик.

У слові архіпастир зазначив: коли з’явилася на світ людина, діяв закон любові, адже Бог є любов. Господь із безмежної Своєї любові створив світ і людину в ньому. Якщо Бог є любов, то і ми є любов. За словами апостола Павла, «любов довготерпить, милосердствує, любов не заздрить…» (1 Кор. 13:4). А всі, що живуть без любові, помруть духовно. На завершення владика побажав зосереджуватися на божественному.

У зв’язку з 30-річчям священничої хіротонії о. Андрія високопреосвященний вручив йому відзнаку від Митрополита Київського і всієї України Епіфанія – орден Архістратига Божого Михаїла II ступеня. Благословенними грамотами відзначено активних парафіян.

З благословіння Предстоятеля ПЦУ особливий подарунок громаді передав митрополит Переяславський і Вишневський Олександр – ікону Воздвиження хреста Господнього з часточкою животворчого древа, на якому був розп’ятий Ісус Христос. Владика Михаїл поблагословив мирян і вручив о. Андрієві святиню.

Після відправи відбулася хресна хода й освячення місця пам’яті Героїв Небесної сотні та воїнів-горохівчан, які віддали своє життя за волю й незалежність України.

14 червня 2021 р. Інші новини за рубриками: Горохівський деканат, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл, Протоієрей Андрій Сидор
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери