Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниСидор Андрій, протоієрейАрхієрей вперше очолив празник у Галичанах
Новини

Архієрей вперше очолив празник у Галичанах

12 липня 2020 р. Біля храму Апостолів Петра і Павла в с. Галичани. Світлина інформаційної служби єпархії У день пам’яті апостолів Петра і Павла митрополит Луцький і Волинський Михаїл очолив Божественну літургію у храмі на честь цих угодників Божих у с. Галичани Горохівського деканату.

У проповіді владика, привітавши із престольним святом, розповів, як потрібно бути апостолами XXI століття. Адже після сьогоднішньої Служби ми прийдемо і будемо розповідати про те, що було в церкві, будемо навчати цьому наших дітей і внуків, тобто будемо їм говорити про духовні речі. Саме в цьому і заключається наше апостольство, переконує архіпастир.

Разом із архієреєм служили декан протоієрей Андрій Сидор, настоятель храму протоієрей Дмитро Фенюк, місцеве духовенство.

На завершення Богослужіння архієрей вручив о. Дмитру відзнаку «За церковні заслуги», а також – благословенні грамоти активним парафіянам.

Вперше храм у Галичанах спорудили у 1925 році. Проте під час пожежі у 2011 він повністю згорів. За два роки громада побудувала новий, у 2013 році його освятили. Минулого року у лютому парафіяни разом із священником звернулися до духовної консисторії із проханням зміни юрисдикції та об’єднання із ПЦУ.

13 липня 2020 р. Інші новини за рубриками: Горохівський деканат, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл, Протоієрей Андрій Сидор
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери