Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниСвятополк (Канюка), ігуменЛуцьк: молитовно вшанували жертв окупацій
Новини

Луцьк: молитовно вшанували жертв окупацій

Уперше в обласному центрі відзначили день пам’яті українських жертв окупаційних режимів.

З цієї нагоди та вшанування великомученика Димитрія Солунського митрополит Луцький і Волинський Михаїл очолив Божественну Літургію в храмі Новомучеників та сповідників XX століття Замкового Свято-Архангельського чоловічого монастиря.

У проповіді архієрей говорив про терпіння як одну з християнських чеснот. Нам треба навчитися терпіти і приймати всі ті випробування, які випадають на нашому життєвому шляху, щоб досягти життя вічного. Разом з тим обов’язок християнина – любити свою земну Батьківщину, працювати для блага свого народу.

Разом із владикою молились: канцлер єпархії протоієрей Микола Цап, намісник обителі ігумен Святополк (Канюка) з братією, намісник луцького братського монастиря Воздвиження хреста Господнього ієромонах Никодим (Смілий), інше духовенство, миряни, зокрема, представники влади й громадських організацій.

На Замковій площі, перед пам’ятним знаком жертвам політичних репресій заупокійну літію відслужив капелан Луцького військового гарнізонного госпіталю священик Сергій Мельничук. Вшанували всіх, у кого окупаційні тоталітарні режими відібрали життя.

День пам’яті українських жертв окупаційних режимів установлено Волинською обласною радою задля відновлення історичної справедливості, збереження національної пам’яті, вшанування українців, які загинули від рук окупантів на Волині та Україні. Відзначатимуть дату щорічно 8 листопада.

9 листопада 2018 р.
Інші новини за рубриками: Церква і держава, Чернецтво, Деканат монастирів, Священик Сергій Мельничук, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл, Ієромонах Никодим (Смілий), Ігумен Святополк (Канюка), Протоієрей Микола Цап
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери