Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниСтаревич Василь, протоієрейНа Ковельщині освячено ще один Божий дім
Новини

На Ковельщині освячено ще один Божий дім

18 листопада 2018 р.  Церква Великомучениці Варвари в с. Черкаси Ковельського районного деканату. Світлина інформаційної служби єпархії У с. Черкаси Ковельського районного деканату освятили храм Великомучениці Варвари. Чин освячення здійснив митрополит Луцький і Волинський Михаїл.

Під час проповіді керуючий єпархією зазначив, що внутрішнє бажання бути з Творцем стало причиною сьогоднішнього освячення Господнього дому. «Адже людина завжди вибирає, як і де їй краще жити, але найкраще почуває, коли душа з Богом. Саме це й спонукало вас побудувати храм».

За Богослужінням чергову священичу нагороду отримав настоятель парафії протоієрей Василь Старевич. На завершення Відправи владика відзначив нагородами, зокрема, благословенними грамотами активних парафіян, будівничих та жертводавців храму.

Разом із високопреосвященним молилися ковельський районний декан протоієрей Іван Бонис, настоятель парафії о. Василь, духовенство ковельських міського та районного деканатів, голова РДА Віктор Козак, очільниця Люблинецької ОТГ (до якої входить с. Черкаси) Наталія Сіховська, інші миряни.

Довгий час черкащани не мали місця для молитви, тому Богослужіння звершувалися у колишньому приміщенні штабу військової частини. Пізніше для громади було виділено недіючий військовий склад, який перебудували під храм.

19 листопада 2018 р. Інші новини за рубриками: Протоієрей Іван Бонис, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл, Протоієрей Василь Старевич
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери