Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниСобко Віталій, протоієрейОлександр Бебко та Анатолій Харитонов були і є воїнами світла
Новини

Олександр Бебко та Анатолій Харитонов були і є воїнами світла

Відспівування захисників у кафедральному соборі Святої Трійці очолив голова інформаційно-видавничого центру єпархії протоієрей Віталій Собко.

Проповідь виголосив військовий капелан протоієрей Юрій Близнюк, настоятель луцької парафії Великомучениці Катерини. Війна – це біль, кров, смерть, страх, зазначив душпастир. Наші захисники, ризикуючи своїм життям і здоров’ям, захищають свою Вітчизну, стримуючи агресора. Але чому вони це роблять? Заради тих, кого люблять: своїх родин, близьких, друзів. Ісус Христос сказав, що «ніхто більшої любові не має над ту, як хто свою душу покладе за друзів своїх» (Ін.15:13). Цих захисників уже немає з нами, але вони поповнили ряди Небесного легіону. Ціна перемоги дуже велика. Війна стосується не лише військових, але й тих, хто в тилу. І кожен на своєму місці має докладати зусиль, щоб наблизити її. Святі отці навчали: треба щодня жити так, ніби цей день останній. Жити в мирі з Богом, ближніми, але із совістю молитись і трудитись. Наші воїни виконали цю заповідь до останнього. Тож маємо наслідувати захисників, щоб очікувана перемога прийшла до нас якнайшвидше. Подякуймо кожному воїнові, закликав душпастир.

Солдат Бебко Олександр Миколайович, 1980 року народження, лучанин, був призваний на військову службу за мобілізацією та зарахований до військової частини на посаду кулеметника.

Старший сержант Харитонов Анатолій Геннадійович, 1967 року народження, лучанин, був призваний на військову службу за мобілізацією та зарахований до військової частини на посаду командира стрілецького відділення.

Обидва захисники загинули 8 травня під час виконання бойового завдання неподалік населеного пункту Богданівка Донецької області. Похоронили героїв на Алеї почесних поховань міського кладовища, поблизу с. Гаразджа.


12 травня 2023 р.
Інші новини за рубриками: Кафедральний собор Святої Трійці в Луцьку, Протоієрей Віталій Собко
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери