Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниСобко Віталій, протоієрейСвітла пам’ять нашим воїнам Костянтину Кіріку та Михайлові Федоровичу
Новини

Світла пам’ять нашим воїнам Костянтину Кіріку та Михайлові Федоровичу

Відспівування захисників у луцькому кафедральному соборі Святої Трійці очолив голова інформаційно-видавничого центру єпархії протоієрей Віталій Собко.

Проповідь виголошено військовим капеланом протоієреєм Олександром Вронським, настоятелем парафії Преподобного Іова Почаївського. Захисників можна порівняти з першими християнами, – зазначив душпастир. Їх кров була спасінням для інших, бо прославляли Христа. Так само і воїни, якщо одні гинуть, інші виконують їх подвиг заради великої любові, яка в них закладена. Сьогодні вони долучилися до небесного легіону, і нам довірили виконати свою добру справу.

Кірік Костянтин Костянтинович, 1966 року народження, призваний із Луцька на військову службу за мобілізацією та зарахований до списків особового складу військової частини Державної прикордонної служби України на посаду інспектора прикордонної служби 2-ї категорії – снайпера. Був кінологом і дуже любив тварин. Загинув 20 квітня у Донецькій області, поблизу села Микільське.

ЛучанинФедорович Михайло Володимирович, 1967 року народження, був призваний на військову службу за мобілізацією та зарахований до військової частини на посаду головного сержанта 1-ї стрілецької роти. Загинув 22 квітня під час виконання бойового завдання біля населеного пункту Діброва Луганської області.

Похоронили героїв на Алеї почесних поховань міського кладовища, неподалік с. Гаразджа.

27 квітня 2023 р.
Інші новини за рубриками: Кафедральний собор Святої Трійці в Луцьку, Протоієрей Віталій Собко
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери