Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниСобко Віталій, протоієрейДо дня загибелі Георгія Гонгадзе відбулася панахида
Новини

До дня загибелі Георгія Гонгадзе відбулася панахида

З нагоди чергової річниці вбивства відомого українського громадського діяча та журналіста в луцькому кафедральному соборі Святої Трійці відправили заупокійну літію.

Богослужіння, яке пройшло з ініціативи Волинської обласної організації Національної спілки журналістів України та з благословіння митрополита Луцького і Волинського Михаїла, очолив голова інформаційно-видавничого центру єпархії протоієрей Віталій Собко. Користуючись нагодою, пом’янули не лише тих новинарів, яких позбавлено життя за професійну діяльність, а й усіх спочилих волинських журналістів.

Звертаючись до учасників молитви, о. Віталій нагадав слова з Нагірної проповіді Спасителя: «Блаженні, гнані за правду, бо їхнє є Царство Небесне». На думку душпастиря, проголошене стосується й тих журналістів, які, перебуваючи на вістрі боротьби за правду, справедливість і мораль, зазнають переслідувань з боку сильних світу цього, що грішать.

Священник побажав місцевим працівникам пера брати приклад із своїх достойних попередників у звершенні важливої для суспільства місії.

16 вересня 2019 р.
Інші новини за рубриками: Кафедральний собор Святої Трійці в Луцьку, Протоієрей Віталій Собко
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери