Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниШняк Василь, протоієрейТристень: освячено новий престіл (оновлено)
Новини

Тристень: освячено новий престіл (оновлено)

У храмі Різдва Пресвятої Богородиці цього села Рожищанського деканату (Луцький р-н) митрополит Луцький і Волинський Михаїл, освятивши престіл, звершив Божественну літургію.

З високопреосвященним співслужили настоятель священник Андрій Криєнтий та інше духовенство. Архієрейськими благословенними грамотами нагороджено активних парафіян.

У слові владика розповів про значення престолу. Престіл – це підвищений чотирикутний стіл у центрі вівтаря – жертовник. На ньому за Божественною літургією здійснюється таїнство євхаристії – приноситься безкровна жертва «за всіх і за все». Під час таїнства ми просимо Господа вислухати наші молитви, прийняти їх і, найважливіше, простити нам гріхи. І тоді освяченими й зміненими прийти в інший світ, «де немає ні журби, ні зітхань, а життя безконечне». Творець нам приготував особливу радість – перебування у безконечній любові. Відчути її поки що вповні не можемо, бо матерія наша обмежена. Найбільша любов і пошанування – на престолі, бо Всевишній з нами перебуває. На завершення архієрей побажав усім бути щасливими, бо щастя – це коли ми з Богом.

Перша писемна згадка про Тристень належить до 1407 року, коли князь Вітовт жалуваною грамотою подарував село своєму слузі Іллі Вячковичу. Цей Божий дім освячено 1997 року. У березні 2019 року ця громада вийшла з підпорядкування Московського патріархату і влилася в Православну церкву України. Нещодавно було вирішено замінити ветхий престіл на новий металевий, повідомив о. Андрій.

19 грудня 2022 р. Інші новини за рубриками: Єпархія, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл, Протоієрей Василь Шняк
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери