Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниШняк Василь, протоієрейПерший візит архієрея до старовинної церкви Щурина
Новини

Перший візит архієрея до старовинної церкви Щурина

Митрополит Луцький і Волинський Михаїл уперше очолив Божественну літургію в парафії Архістратига Михаїла цього села Рожищанського деканату, що недавно возз'єдналася з Православною церквою України.

У престольний празник громади з високопреосвященним молилися: декан протоієрей Василь Шняк, настоятель священник Михайло Федиш та інше духовенство.

У проповіді керуючий єпархією розповідав про світ, який нас оточує. Господь створив небо і землю. Це означає, що існує гармонія між земним світом (матеріальним) і духовним (невидимим). Невидимий світ ми часто сприймаємо на віру. Віримо, наприклад, що небесні покровителі оберігають наше життя. Адже їхнє існування визнають усі народи. Невидимий всесвіт не має ні початку, ні закінчення. Цей світ сотворений Богом, а ми його лише мікрочастинка. І ця частинка є дуже важливою для Творця. Господь послав Свої небесні сили для нас і ради нашого спасіння. Значить, кожен є великим у цьому світі.

Божий дім у Щурині побудовано 1661 року. Наприкінці XVIII ст. проведено капітальний ремонт із перебудовою святині. У 70-х роках ХІХ ст. під час наступного ремонту укріплено фундамент, інтер'єр оздоблено розписами і встановлено іконостас. Дзвіниця дерев'яна двоярусна. Богослужіння у церкві не припинялося. Це пам'ятка архітектури національного значення.

21 листопада 2022 р. Інші новини за рубриками: Рожищанський деканат, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл, Протоієрей Василь Шняк
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери