Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниШняк Василь, протоієрейПерший візит архієрея до Кременця (оновлено)
Новини

Перший візит архієрея до Кременця (оновлено)

Митрополит Луцький і Волинський Михаїл уперше відвідав парафію Святителя Миколая Чудотворця у цьому селі Рожищанського деканату, що в червні ц. р. возз’єдналася з Православною церквою України.

У післясвято Преображення Господнього Божественну літургію з ним служили декан протоієрей Василь Шняк, архімандрит Яків (Мільян), настоятель священник Андрій Миронюк, інше духовенство благочиння. Архієрейськими благословенними грамотами владика нагородив активних парафіян.

У проповіді владика пояснював значення християнської любові – небесної, земної. Любов не треба шукати десь далеко, вона може бути зовсім поруч. Щоби з любов'ю ставитися до наших ближніх, потрібно її розуміти. Коли будемо любити себе, згідно із заповіддю, то любитимемо ближнього. Тоді зрозуміємо, як це – любити свою Батьківщину, свій край. І за що б ми не бралися, має бути все з любов'ю, зокрема наша праця. Бо той, хто не має любові, каже так: «Слава Богу, не гірше» чи «немає різниці». А той, хто любить, – дякує Господу за все. Божа ж любов – аж до самопожертви.

Село Кременець знаходиться неподалік Рожища (Луцький район), утворилося з навколишніх хуторів. Частину села називають Французи, бо колись на цьому місці стояв курган війни 1812 року. Ймовірно, поселення досить давнє. У 1936 році на кошти селян збудували школу, яку 1992-го розібрали. Тоді розпочалося будівництво Свято-Миколаївської церкви.
21 серпня 2022 р. Інші новини за рубриками: Рожищанський деканат, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл, Протоієрей Василь Шняк
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери