Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниШняк Василь, протоієрейУ Тихотині освячено місце під будівництво храму
Новини

У Тихотині освячено місце під будівництво храму

9 жовтня 2018 р. Чин заснування церкви Апостола і євангеліста Йоана Богослова й поставлення хреста в с. Тихотин Рожищанського деканату. Світлина інформаційної служби єпархії. Чин заснування церкви Апостола і євангеліста Йоана Богослова й поставлення хреста в с. Тихотин Рожищанського деканату з благословіння митрополита Луцького і Волинського Михаїла здійснив канцлер єпархії протоієрей Микола Цап.

У проповіді душпастир наголосив, що така подія трапляється раз на декілька поколінь, коли ми є свідками освячення місця під спорудження нового храму. Ми встановлюємо православний хрест на знак того, що тут будуватиметься Божий дім. «До нього щонеділі та кожного свята будете приходити, ділитися своїми радощами чи й навіть сумом, просити в Бога благословіння на свої діла. Оскільки цього дня Церква вшановує пам’ять апостола і євангеліста Йоана Богослова, якого ще називають “апостолом любові”, то нехай ця велика любов передається всім жителям села, аби мали християнську любов між собою. Маємо надію, – сказав канцлер, – коли освячуватимемо новозбудований храм, який тут постане, то вже будемо молитися в єдиній Українській Помісній Церкві».

Він також заохотив допомагати зведенню святині, оскільки кожної Літургії возноситься молитва «за будівничих і жертводавців святого храму цього». Тобто якщо людини вже й немає серед живих, у Господньому домі завжди моляться за неї.

Із о. Миколою служили декан протоієрей Василь Шняк, намісник монастиря Успіння Пресвятої Богородиці в с. Сокіл ігумен Яків (Мільян), настоятель парафії Святого Духа в Рудці-Козинській протоієрей Микола Коновалов, який опікується Тихотином, інше місцеве духовенство.

За богослужінням молився, зокрема, сільський голова Володимир Уринюк, який започаткував цю добру справу.

10 жовтня 2018 р. Інші новини за рубриками: Рожищанський деканат, Протоієрей Василь Шняк, Ігумен Яків (Мільян)
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери