Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниСеменюк Іван, протоієрейУ Тростянці – свято чудотворного образа
Новини

У Тростянці – свято чудотворного образа

Світлина інформаційної служби єпархії У неділю перед Успінням Пресвятої Богородиці єпархія особливо вшановує чудотворну ікону Богоматері «Одигітрія», що в цьому селі Ківерецького деканату.

З цієї нагоди 29 серпня (10-та неділя після П’ятдесятниці) у храмі Святої Трійці, де перебуває образ, Божественну літургію очолив митрополит Луцький і Волинський Михаїл. Разом із високопреосвященним молилися: декани – ківерецький протоієрей Іван Семенюк, маневицький протоієрей Андрій Закидальський, настоятель протоієрей Сергій Ледвовк, інше духовенство, намісниця місцевого жіночого монастиря Покрови Пресвятої Богородиці ігуменя Марія (Ігнатенко) з сестрами, віряни.

У слові архіпастир зазначив, що наш край має безліч богородичних ікон, ця територія облюбована Божою Матір'ю. Є чимало місць, куди ми приходимо до Діви Марії з проханнями чи спілкуванням. Якщо з вірою просимо, то нам буде дано.

Але слово буває і гострим. Владика закликав зупиняти свій язик, щоб опісля не шкодувати. Словом можна вразити і вбити, через слово можна спастися і загинути.

Нині ми прийшли до чудотворного образа, щоби спастися. Тож звернімось до Богоматері з вірою, настійно. На завершення владика закликав щирістю відповідати на щирість і шанувати Пресвяту Богородицю.

Святкову відправу служили і 22 серпня. Її очолив о. Сергій. Напередодні він зустрів паломників, які прийшли з Луцька. Серед прочан – хлопчик п'яти років, який разом із батьками вже кілька літ підряд прибуває до цього Божого дому.

30 серпня 2021 р. Інші новини за рубриками: Ківерецький деканат, Протоієрей Андрій Закидальський, Протоієрей Сергій Ледвовк, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл, Протоієрей Іван Семенюк
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери