Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниСеменюк Іван, протоієрейКлепачів: перша архієрейська літургія
Новини

Клепачів: перша архієрейська літургія

2 серпня 2019 р. У Клепачеві. Світлина інформаційної служби єпархії.

У парафії цього села Ківерецького деканату, що недавно возз’єдналася з Православною церквою України, відбулась перша архієрейська літургія українською мовою.

Митрополит Луцький і Волинський Михаїл прибув у Клепачів на престольний празник – святого пророка Божого Іллі – і очолив Службу Божу, як про це повідомив настоятель цієї парафії священник Андрій Шиделко. Архієрей подарував громаді копію чудотворної ікони Тростянецької Божої Матері «Одигітрія» з частинкою оригінальної ікони.

З високопреосвященним служили: канцлер єпархії протоієрей Микола Цап, Ківерецький районний декан протоієрей Іван Семенюк, настоятель парафії священник Андрій Шиделко, духовенство Луцького та Ківерецького деканатів. Серед богомільників – начальниця жіночого скита апостолів Петра і Павла жидичинського Свято-Миколаївського чоловічого монастиря в с. Липляни монахиня Євлалія (Стаднюк).

Вітаючи присутніх із торжеством, владика висловив радість, що парафіяни накінець змогли скинути з себе «кайдани» і тепер мають можливість молитися у своїй українській церкві. А ще закликав в усьому покладатись тільки на Бога.

Також митрополит Михаїл освятив дзвони для дзвіниці, які подарував один із парафіян.

За велику працю в розбудові української церкви відзначив активних парафіян. Так, медалі «За жертовність» отримали депутат селищної ради Жидичинської ОТГ Надія Грицюк та підприємець Юрій Матчук. Чисельних парафіян відзначено грамотами єпархії.

Нагадаємо, громада в Клепачеві вийшла з Московського Патріархату ще в лютому всупереч колишньому настоятелеві. Отець Андрій, як нинішній настоятель, очолює цю парафію з квітня.

4 серпня 2019 р. Інші новини за рубриками: Ківерецький деканат, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл, Протоієрей Іван Семенюк, Протоієрей Микола Цап
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери