Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниСеменюк Іван, протоієрейКіверці: храмовий празник із владикою
Новини

Ківерці: храмовий празник із владикою

24 липня 2018 р. Престольне свято храму святої Рівноапостольної Ольги у Ківерцях. Світлина інформаційної служби єпархії.

У день рiвноапостольної княгині Ольги митрополит Луцький і Волинський Михаїл очолив Божественну Літургію у ківерцівській церкві, яка присвячена цій Божої угодниці, з нагоди престольного свята.

Велику київську княгиню називаємо рівноапостольною, бо вона трудами подібна до самих Христових апостолів, нагадав у проповіді високопреосвященний. Ольга не лише сама прийняла Християнство, а й принесла благу звістку про Спасителя на наші, тоді ще язичницьці землі.

Виховувала у християнських цінностях онука – князя Володимира, який завдяки цьому пізніше хрестив Київську Русь. Тож, за словами митрополита Михаїла, нам належить брати приклад із київської правительки у її ревності до благочестя.

Із архієреєм співслужили: декан протоієрей Іван Семенюк, настоятель парафії протоієрей Олег Ткачусь, інше місцеве духовенство.

25 липня 2018 р. Інші новини за рубриками: Ківерецький деканат, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл, Протоієрей Іван Семенюк
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери