Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниСавчук Микола, священикДругий і третій дні Різдва – у двох луцьких храмах
Новини

Другий і третій дні Різдва – у двох луцьких храмах

9 січня 2018 р. Освята накупольних хрестів для церкви Архістратига Михаїла в Луцьку. Світлина інформаційної служби єпархії 8 січня, на свято Собору Пресвятої Богородиці, митрополит Луцький і Волинський Михаїл відслужив Божественну Літургію в церкві Благовіщення Пресвятої Богородиці, а 9-го – Архістратига Михаїла (Вишків).

У Благовіщенському храмі з владикою правили настоятель парафії священик Микола Савчук, інше духовенство (місцеве та з Німеччини). Служили у нижній церкві, бо верхню ще не добудовано.

Сьогодні ми «шануємо Того, Хто дарував нам перемогу життя над смертю», – наголосив архієрей у проповіді. Прийшовши в цей світ, Ісус Христос виконав Свою місію – визволив нас від гріха, прокляття і смерті. Так само і ми, прийшовши в цей світ за благословінням Божим, повинні виконувати свою місію: прославляти Господа, цуратися сатани та утверджуватися у своїй православній вірі.

У день первомученика й апостола архідиякона Стефана керуючий єпархією привітав настоятеля Свято-Михайлівської парафії протоієрея Степана Гайгеля із днем ангела. Окрім іменинника, під час Відправи з високопреосвященним молилися декан протоієрей Михайло Онищук, інші священнослужителі Пуцьких міського та районного, Ківерецького благочинь, а також із Рівненської єпархії.

Після завершення Божественної Літургії митрополит Михаїл звершив чин освяти накупольних хрестів на Свято-Михайлівський храм, оскільки зараз Богослужіння проходять у пристосованому приміщенні.

У слові владика зазначив, що Господь, на відміну від людини, завжди перебуває з нами. А людина може бути далека від Усевишнього і своїми думками та діями не впускати Його у свою душу. Тому високопреосвященний побажав, аби ми йшли до Царства Небесного, як волхви йшли за зіркою. Адже волхви не знали дороги, а довірилися Господу, Який вказував їм, куди йти, і привів їх до Ісуса Христа. І ми, ідучи за нашою вірою, повинні бути впевнені, що дійдемо «до тихої пристані Царства Небесного», – пояснив митрополит.

Як зазвичай, архієрей відзначив церковними нагородами жертводавців та активних парафіян.

11 січня 2018 р. Інші новини за рубриками: Луцький міський деканат, Протоієрей Степан Гайгель, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл, Протоієрей Михайло Онищук, Священик Микола Савчук
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери