Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниПрисяжнюк Володимир, протоієрейВоютин: перший візит архієрея (оновлено)
Новини

Воютин: перший візит архієрея (оновлено)

Митрополит Луцький і Волинський Михаїл очолив Божественну літургію в парафії Покрови Пресвятої Богородиці цього села Луцького районного деканату.

У четверту неділю після П’ятдесятниці разом із архієреєм молилися: декан протоієрей Володимир Присяжнюк, благочинні Свято-Успенського округу протоієрей Андрій Мовчанюк та Йоано-Богословського, настоятель громади протоієрей Валерій Владика, інше духовенство Луцького районного і Горохівського благочинь.

Високопреосвященний у проповіді зазначив, що ми як люди Божі повинні йти до Христа, щоб поспілкуватися з Ним, обняти, цебто прийняти Його Тіло і Кров. Християнин має бути постійно спраглим Господа і сьомий день присвячувати Йому, навчав владика. Тобто ходити до церкви, не пропускати богослужінь. Це наш внутрішній заклик шукати Ісуса Христа. Мирянин має з любов'ю ставитися і до ближніх своїх, зокрема, до батьків. А до спочилих – прийти на могилу і сказати слова любові та вдячності. Оце є пошук Христа. Господь говорить: «…усе, що ви зробили одному з Моїх найменших братів, ви Мені зробили» (Мф. 25:31–46).

Архіпастир відзначив громаду за свідому й активну позицію.

Найдавніші письмові згадки про Воютин відносяться до 1545 року, коли село було власністю Семена і Гаврила Воютинських. До 1632 року новим власником став Семен Гулевич. Рід Гулевичів довго тримав воютинські володіння. Дерев’яну Свято-Покровську церкву споруджено 1903 року. Із 1939-го в ній молились українською мовою. Сучасний храм постав 2006 року за підтримки тодішнього голови місцевого сільськогосподарськогопідприємства Богдана Здрилюка. У квітні 2022-го парафія возз'єдналася з ПЦУ.


11 липня 2022 р. Інші новини за рубриками: Протоієрей Валерій Владика, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл, Протоієрей Володимир Присяжнюк
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери