Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниПрисяжнюк Володимир, протоієрейНовостав: освячено куполи храму
Новини

Новостав: освячено куполи храму

29 листопада 2020 р. Церква Успіння Пресвятої Богородиці в с. Новостав Луцького районного деканату. Світлина інформаційної служби єпархії В день апостола і євангеліста Матфея митрополит Луцький і Волинський Михаїл освятив бані церкви Успіння Пресвятої Богородиці цього села Луцького районного деканату.

Із високопреосвященним за Божественною літургією співслужили: декан протоієрей Володимир Присяжнюк, настоятель парафії протоієрей Роман Нестор, інше місцеве духовенство.

На завершення відправлено молебень за подолання пандемії (це роблять із благословення владики в усіх парафіях єпархії). Відвідини архіпастиря завершилися нагородженням активних парафіян та хресною ходою.

Свято-Успенська церква села Новостав є однією з найдавніших не тільки Волині, а й України, адже побудована у 1681 році (дату вирізьблено на балці у вівтарі). За переказами, на тому місці колись був дрімучий ліс. І якось у ньому заблукала панночка. На пагорбі коло річки Чорногузки її розшукали. Пан звелів звести там капличку, згодом з’явився храм.

25 лютого 2019 року рішенням парафіяльних зборів громада вирішила возз’єднатися з Православною церквою України.
30 листопада 2020 р. Інші новини за рубриками: Луцький районний деканат, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл, Протоієрей Роман Нестер, Протоієрей Володимир Присяжнюк
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери