Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниПрисяжнюк Володимир, протоієрейТарасове: керуючий єпархією на ювілеї громади
Новини

Тарасове: керуючий єпархією на ювілеї громади

28 липня 2020 р. В Тарасовому. Світлина інформаційної служби єпархії Митрополит Луцький і Волинський Михаїл відвідав парафію Рівноапостольного князя Володимира в цьому селі Луцького районного деканату з нагоди престольного свята і 25-річчя її заснування.

У проповіді архієрей привітав присутніх зі святом хрещення Русі-України та нагадав дещо з історії нашого краю. Князь Володимир Великий народився в с. Будятичі на Волині, як стверджують деякі науковці. Він був язичником, а став християнином. Тож важливо шукати Христа. Якщо з нами Бог, Він дає силу чимало зробити. І не забуваймо за все дякувати Всевишньому, а за провини просити прощення.

Сьогодні страх перед епідемією не дає належно сприймати нам ближнього, ми стали цуратись один одного. А щоб не боятися, потрібно вірити в Творця, з вірою (та дотримуючись відповідних заходів) нічого нам не зашкодить. Якщо у Нього на це є план, Він збереже нас, наголосив високопреосвященний. На завершення владика побажав із Божою поміччю творити нашу землю гарною і щасливою.

На Божественній літургії з митрополитом молилися: декан протоієрей Володимир Присяжнюк, настоятель протоієрей Юрій Янчук та інше духовенство благочиння.

Церковними відзнаками керуючий єпархією нагородив жертводавців Сергія Голікова, Олександра Лазорка, Андрія Разумовського, інших активних парафіян.

У цій громаді архієрей 2012 року освячував церкву, 2016-го – іконостас.

30 липня 2020 р. Інші новини за рубриками: Луцький районний деканат, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл, Протоієрей Володимир Присяжнюк
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери