Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниПрисяжнюк Володимир, протоієрейДругий і третій дні Різдва: владика відвідав парафії Луцького району
Новини

Другий і третій дні Різдва: владика відвідав парафії Луцького району

9 січня 2019 р. У Торчині. Світлина інформаційної служби єпархії.

8 січня, на свято Собор Пресвятої Богородиці, митрополит Луцький і Волинський Михаїл відслужив Божественну Літургію в однойменному храмі с. Забороль, а 9 січня – у церкві Першомученика й архідиякона Стефана селища Торчин.

У Богородичному храмі разом із владикою правили районний декан протоієрей Володимир Присяжнюк, настоятель протоієрей Віталій Антонюк, інше духовенство благочиння.

Разом з усіма молилися й представники влади, зокрема, голова місцевої ОТГ Валерій Боярський.

На завершення Богослужіння владика відзначив благословенними грамотами старосту громади Петра Муляра, регента хору Ірину Бойчук і активних парафіян Раїсу Кисіль, Анатолія Боба.

У Торчині в день престольного празника парафія святкувала 25-ліття освячення церкви.

Як розповів настоятель протоієрей Степан Деленів, у цьому селі була не одна православна церква. Проте всі вони зазнали руйнування.

Свято-Стефанівська парафія вперше у Торчині була заснована в 1844 р. священиком Стефаном Тимінським. Проте під час національно-визвольних змагань початку ХХ ст. згоріла. Спроби відбудувати Божий дім зазнали невдачі, адже на Волинь прийшла атеїстична радянська влада.

Лише у 1994 р. тодішній митрополит Луцький і Волинський Іоан (Боднарчук) освятив нову церкву – теж на честь першомученика архідиякона Стефана.

Разом з архієреєм за Богослужінням молилися благочинний, отець настоятель, духовенство Луцьких районного, міського та Рожищанського, Горохівського деканатів, представники влади разом з іншими мирянами. Співав архієрейський хор «Оранта».

11 січня 2019 р. Інші новини за рубриками: Луцький районний деканат, Протоієрей Віталій Антонюк, Протоієрей Степан Деленів, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл, Протоієрей Володимир Присяжнюк
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери