Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниПрисяжнюк Володимир, протоієрейПерша архієрейська Служба в новому луцькому храмі
Новини

Перша архієрейська Служба в новому луцькому храмі

10 вересня 2018 р. Перша Божественна Літургія в храмі Преподобного Іова Почаївського в Луцьку. Очолює митрополит Луцький і Волинський Михаїл. Світлина інформаційної служби єпархії. У день Знайдення мощей преподобного Іова Почаївського митрополит Луцький і Волинський Михаїл очолив Літургію в церкві на честь цього святого (бульвар Дружби народів, 16) – у перший престольний празник.

У проповіді високопреосвященний наголосив на силі християнської віри, «що й гори переставляє». Коли на цьому місці стояло так зване кафе, була в багатьох відома «незрушна» проблема. Коли в 2015-му заклали тут новий Божий дім, здавалося неймовірним у скрутні часи звести таку дорогу споруду. Та й шлях до визнаної автокефалії Українського Православ’я ввижався неймовірно довгим, трохи не безнадійним. Але з Господньої милості й церкву вивели (ще й Патріарх прибув сюди освятити капсулу в підмурівках!), і томос, як очікуємо, вже близько. Це все – наслідки нашої віри. Твердо стіймо в ній і надалі – Творець не полишить нас. Бо наше земне благоденство й небесне спасіння не в руках Президента, не в руках Європи, а в руках Усевишнього по вірі нашій.

Із керуючим єпархією співслужили: луцький міський декан протоієрей Михайло Онищук, районний – протоієрей Володимир Присяжнюк, намісник луцького Хрестовоздвиженського монастиря ієромонах Никодим (Смілий), настоятель громади священик Олександр Вронський, інші душпастирі – місцеві та з Володимир-Волинської єпархії. З численними вірянами молилися доброчинці Євген Ткачук, Олександр Кравченко й Микола Романюк.

Із рук архієрея церковні відзнаки одержали о. Олександр та найбільш активні парафіяни: староста Сергій Політило (колишній власник отого кафе, який безоплатно передав приміщення для тимчасового храму), скарбник Олександра Політило, десятикласник Олексій Гіль, який уже рік керує парафіяльним хором.

11 вересня 2018 р. Інші новини за рубриками: Луцький міський деканат, Протоієрей Михайло Бучак, Священик Олександр Вронський, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл, Ієромонах Никодим (Смілий), Протоієрей Михайло Онищук, Протоієрей Володимир Присяжнюк
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери