Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниПрисяжнюк Володимир, протоієрейУ Гірці Полонці під Луцьком перебуває чудотворний образ
Новини

У Гірці Полонці під Луцьком перебуває чудотворний образ

У храм Архістратига Михаїла цього села передано копію Піддубцівської ікони Божої Матері. Настоятель парафії протоієрей Володимир Присяжнюк урочисто зустрів цю реліквію та відслужив акафіст.

Наступного дня відбувся хресний хід разом зі святинею від храму Архістратига Михаїла до каплиці Мучениць Віри, Надії, Любові та їх матері Софії. Як розповів о. Володимир інформаційній службі єпархії, у той день сильно дощило, проте на час, поки тривала процесія, дощ припинився.

Чудотворний образ перебуватиме в Гірці Полонці всього тиждень. Тому настоятель запрошує усіх до спільних молитов перед святинею, які відбуваються щодня до 29 вересня о 19.00 у церкві Архістратига Михаїла, 30 вересня о 17.00 – у згаданій каплиці.

Душпастир також розповів, що Піддубцівська чудотворна ікона Божої Матері датується XVII ст., коли шляхетський рід Гулевичів, який проживав на Волині, пожертвував її в монастир Різдва Пресвятої Богородиці у Піддубцях. Після цього було зафіксовано чимало випадків зцілення після молитов перед нею.

26 вересня 2017 р.
Інші новини за рубриками: Паломництво, Луцький районний деканат, Протоієрей Володимир Присяжнюк
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери