Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниПодолець Володимир, протоієрейФемінізм: погляд священника
Новини

Фемінізм: погляд священника

У рубриці «Що думає Бог» інтернет-видання «Конкурент» староста кафедрального собору Святої Трійці протоієрей Володимир Подолець прокоментував актуальну тему – щодо ставлення до фемінізму.

Душпастир розповів, що Бог створив чоловіка і жінку рівними, проте поклав на них різні обов’язки й функції. Тому тут ми не можемо говорити про дискримінацію.

Коли люди вінчаються, наречену запитують: «Чи ти зі своєї доброї волі, а не з примусу, маєш намір і тверду думку взяти собі за чоловіка цього (ім’я), якого тут перед собою бачиш?». Не «бути дружиною такого-то», а «взяти собі за чоловіка». Тобто чи є в тебе воля до такого вибору, чи робиш це ти без примусу? Тому в таїнстві вінчання церква відстоює формулу свободи, добровільності й рівності, пояснює о. Володимир.

Священнослужитель зазначає: у кожного є свої обов’язки. Звичайно, в сучасному світі жінка має більше прав і можливостей для самореалізації. Проте сьогодні ми повинні й захистити головну роль жінки – бути матір’ю. Тому все має лишатися в рамках доцільного, розумного і виправданого.

«Якщо є фактор будь-якої “залежності” жінки від чоловіка, то це означає, що відсутній дуже важливий аргумент подружнього життя, який називається “любов”. Якщо жінка зобов’язана любити чоловіка – це не той аргумент. Тому важливо, щоб чоловіки так себе виховували, щоб запалювали жінку до тієї любові. Жінки набагато сильніші, ніж чоловіки. Навіть ті ж апостоли, коли Ісуса розіп’яли, де були? Поховалися. Бо розум підказував, що можуть і їх розіп’яти. А жінки не боялися йти до Його могили», – стверджує панотець.

12 січня 2022 р.
Інші новини за рубриками: Протоієрей Володимир Подолець
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери