Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниПодолець Володимир, протоієрейДуховенство вшанувало загиблих під Іловайськом
Новини

Духовенство вшанувало загиблих під Іловайськом

29 серпня 2017 р. У Луцьку військові капелани служать панахиду перед фотостендом загиблих героїв. Світлина з архіву протоієрея Михайла Бучака.

З нагоди третьої річниці Іловайської трагедії у деканатах єпархії священнослужителі правили заупокійні літії в пам'ять про полеглих.

Cтароста кафедрального собору Святої Трійці протоієрей Володимир Подолець відслужив панахиду перед фотостендом героїв, що на Театральному майдані в Луцьку.

У слові о. Володимир, згадуючи події, які сталися в Україні за останні роки, процитував слова Тараса Шевченка: «Та не однаково мені, як Україну злії люде присплять, лукаві, і в огні її, окраденую, збудять… Ох, не однаково мені». І закликав усіх не бути байдужим до того, що відбувається.

Також перед пам’ятною дошкою в Луцьку панахиду відслужили військові священики. Голова ГО «Військові капелани Волині» протоієрей Михайло Бучак зазначив: «Сьогодні ми робимо лише те, що можемо, – віддаємо їм пам’ять та шану. Схиляємо перед ними коліна, запалюємо вогні любові, щоб небо бачило, що їх пам’ятають. Щоб небо чуло, що за них моляться».

У Ковелі теж ушанували загиблих у цій страшній трагедії. Ковельське духовенство на чолі з міським деканом протоієреєм Анатолієм Александруком відслужило заупокійну літію перед пам’ятною стелою героям України.

Наприкінці серпня 2014 р. українські військовики опинилася в оточенні російських збройних сил. Утворився так званий Іловайський котел, у якому загинуло більше 300 військовослужбовців і понад 100 потрапили в полон.

29 серпня 2017 р.
Інші новини за рубриками: Церква і держава, Кафедральний собор Святої Трійці в Луцьку, Протоієрей Володимир Подолець
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери